Pojam brenda - BRENDINGPojam brenda - BRENDING
BRENDING- je postupak u marketingu čiji je cilj da se u svijesti potrošača kreira percepcija da na tržištu ne postoji ni jedan proizvod kao vaš proizvod,da je on jedinstven i da ga treba zapamtiti kao nešto novo i posebno.
Zemlja - vodena planetaZemlja - vodena planeta
Voda zbog važnosti koju ima u razvoju civilizacije i uopće u životu čovjeka predstavlja nezamjenjiv prirodni resurs. Zbog svoje jedinstvenosti,ali i ograničenih količina,neravnomjerne prostorne raspoređenosti na zemlji,ona daje pečat razvoju čovječanstva i cjelokupnom njegovom napretku.
Uklanjanje smeća iz HE VišegradUklanjanje smeća iz HE Višegrad
U toku jedne godine na pregradni profil Hidroelektrane Višegrad, koritom rijeke Drine i njenih pritoka stigne oko 60.000 kubika čvrstog plutajućeg otpada. Ribari su ogorčeni na ljudsku nebrigu oko čuvanja bistrine Drine i svake godine organizuju niz akcija tokom kojih čiste njeno priobalje.
Vulkanska prašina i zdravlje europljanaVulkanska prašina i zdravlje europljana
Svjetska zdravstvena organizacija još nije sigurna koliko bi posljedice eurpcije mogle utjecati na zdravstveno stanje pojedinaca, no ako se oblaci prašine i dima slegnu, u mnogih bi mogli izazvati tegobe u dišnom sustavu.
Ekološki prihvatljiv okoliš kao ustavno pravoEkološki prihvatljiv okoliš kao ustavno pravo
Svako ljudsko biće ima pravo na život u okolišu podobnom za zdravlje i blagostanje, stoga je individualna i kolektivna dužnost zaštititi i poboljšati okoliš za dobrobit sadašnjih i budućih generacija.
Ponovo pomor ribe u rijeci SprečiPonovo pomor ribe u rijeci Spreči
Trovanje je, kako kažu predsjednik Skupštine SRD Drijenča, Almir Čelić i sekretar ovog društva Osman Hodžić, započelo u srijedu, kada su u Spreču ispuštene velike količine otrova iz Lukavca, odakle je ova rijeka pobijelila, a onda se s obala počeo širiti nesnošljiv smrad.
12
chanel replicaugg outlet ukrolex replica sale